Ervaringen vrijwilliger Janny

Hartverwarmend, indrukwekkend, verdrietig, bijzonder, beschamend, zeer liefdevol.

Zomaar wat woorden die bij me boven komen. Hartverwarmend de liefde, waardering van de mensen die we mochten ontmoeten. indrukwekkend dat zij ondanks hun armoede en zorgen zoveel uit te delen hebben. Verdrietig als je je machteloos voelt omdat je maar zo weinig hulp kunt bieden. Bijzonder hoe het personeel voor de mensen zorgt. Beschamend dat wij het zo goed hebben en dat soms zo weinig waarderen. En liefdevol, de ouderen, het personeel. Ik zal het echt nooit meer vergeten.De dagen nadat we thuisgekomen waren heb ik het echt moeilijk gehad. Ik moest zo omschakelen, je moet hier gelijk weer zoveel. Terwijl je weet dat het met veel minder ook kan. En voelde me verdrietig omdat ik afscheid moest nemen van de mensen waar ik echt om was gaan geven.

Ik heb enorm veel respect voor alle harde werkers daar, die echt het verschil maken. Veronica, Catharina, Viorica, Vlada, en al die andere lieverds die daar zo’n goed werk doen. Ik maak een diepe buiging voor hen.

Ik wil heel graag terug naar Straseni. Mijn man wil dan graag mee. Ik hoop dat het volgend jaar lukt.

Mocht jij binnenkort in Straseni komen wil je dan Elizaveta in het Spectrum een hele dikke pakkerd van me geven? Ze slaapt bij Varvara op de kamer en heeft helaas maar 1 been. Ik was vanaf dag 1 dol op het wijffie. Het kleedje wat ze voor me heeft gehaakt heeft een ereplaats in huis!

Ik wil graag op de hoogte blijven van de activiteiten van SOM. Jullie doen geweldig veel goeds.

Nou Pieternel, ik ga er een eind aan breien.

Ik hoop zeker tot ziens!!

Groetjes van Janny Besselsen.