Wilde Ganzen actie groot succes

Ruim 13 jaar geleden opende verzorgingstehuis Spectru in Straseni zijn deuren. De muren zaten strak in de verf, er stonden heerlijke banken in de woonkamer, de keuken was van alle gemakken voorzien en ook in de slaapkamers stonden goede en fijne meubels. Voor de nieuwe bewoners

was Spectru een warm en comfortabel onderkomen.Veel ouderen hebben een warm thuis en goede verzorging gevonden in Spectru. Het tehuis wordt intensief en goed gebruikt. Dat is te zien aan de tevreden bewoners maar ook aan het inmiddels versleten meubilair. Intensief gebruik van alle faciliteiten heeft ervoor gezorgd dat veel van het meubilair aan vervanging toe is.

Samen met de directie van Spectru heeft Stichting Ouderenzorg Moldavië (SOM) een inventarisatie gemaakt van de benodigde vernieuwingen. Om in Spectru goede en menswaardige zorg te kunnen blijven bieden is er een investering nodig. Hiervoor is SOM opzoek gegaan naar sponsoren en heeft de handen ineen geslagen met Stichting Wilde Ganzen.Stichting Wilde Ganzen is een oude bekende van SOM. Al meerdere malen hebben zij bijgedragen aan sponsoracties voor Moldavië en ook deze keer kan SOM weer op hun steun rekenen.

De wijnactie van de afgelopen weken is erg succesvol geweest. De helft van het opgehaalde bedrag wordt aangevuld door Stichting Wilde Ganzen. Samen met een mooie bijdrage van Stichting HUMAVI heeft SOM nu de benodigde middelen verzameld om verzorgingstehuis Spectru wederom comfortabel in te richten. Op deze manier zal Spectru ook de komende jaren een fijn en warm onderkomen kunnen bieden aan de ouderen die dit zo ontzettend hard nodig hebben.