Hulptransport naar Moldavië

Op initiatief van een aantal vrijwilligers van de NKC (Camperclub) welke in 2019 en 2018 in Straseni zijn geweest wordt er begin dit jaar een hulptransport naar Moldavië georganiseerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door Boekestijn.
Zie hieronder de oproep:

Beste relaties en vrienden van NKC en SOM
Afgelopen jaar was voor iedereen een bijzonder jaar. Voor zowel de SOM als de NKC was het niet mogelijk om hulp te gaan bieden in Strașeni. En juist nu was die hulp hard nodig geweest. Geplande renovaties, het opknappen van huizen etc etc, vielen in het water. Voor Veronica, haar team en het hele project zijn het moeilijke tijden met veel veranderingen en aanpassingen. Gelukkig blijven zij allen positief. (figuurlijk…) Gaandeweg ontstond bij ons het idee om een hulptransport op te gaan zetten.
Eén telefoontje naar Peter Boekestijn van het gelijknamig transportbedrijf was voldoende. Peter, die het project ook een bijzonder warm hart toedraagt, stelde meteen een trekker met oplegger beschikbaar. We zijn hem hier ontzettend dankbaar voor.
Nu echter de “uitvoering”……..
In overleg met SOM, NKC en Veronica hebben we besloten dat het transport (i.v.m. importbeperkingen) een humanitair/medisch karakter dient te hebben. Op verzoek heeft Veronica hiertoe bijgevoegde lijst opgesteld.
Hoe nu verder?
Mocht je spullen hebben of eventueel willen inzamelen, neem dan (bij voorkeur per mail) contact op met: c.kersten@nkc.nl of bel: 06 11461403
Tot uiterlijk 1 april kan aangeleverd worden in Roermond of Ell (gemeente Weert) Mocht je geen spullen hebben; geen nood…….. Je kunt het hulptransport ook financieel ondersteunen. Bijdrage kan worden overgemaakt op het rekeningnummer van de SOM:

NL94 ABNA 0629.4174.15 o.v.v. “Hulptransport”.
Wij kopen dan van het geld de nodige goederen die mee kunnen.
Het zou toch ontzettend mooi zijn als we het project wat we allemaal een warm hart toedragen, kunnen verblijden met een goed gevulde vrachtwagen.
Namens ons, Veronica en de ouderen in Strașeni alvast héél héél hartelijk dank voor jullie bijdrage. In welke vorm dan ook.

Gerbert Smulders Jan Strous Basjan Dane Chrit Kersten

Waaraan is behoefte?

– Rolstoelen
– zgn. Scootmobiel
– Looprekken zonder wieltjes
– Wandelstokken 3 of 4 “poots”
– Kussens
– Bedlinnen voor kleine bedden ( 90 x 200 )
– Beschermlakens voor matrassen
– Pampers
– Incontinentiemateriaal
– Medische handschoenen
– Desinfectiehandschoenen
– Medische maskers (geen katoen)
– Keuken handdoeken
– Medische uniformen voor Spectru (plm 15)
– Massage oliën

Daarnaast zoekt Veronica 2 inbraak-veilige archiefkasten voor opslag patiënten-dossiers. En voor in de keuken 2 opbergkasten voor wasmiddelen e.d.

Mocht er iets niet bijstaan, waarvan jij denkt dat het wel bruikbaar zou kunnen zijn, neem contact op met ons.

Hoe spijtig dan ook: helaas kunnen géén kleding, dekens en schoenen worden meegenomen.