Actie: Een dak voor Sunrise

 

11 juli 2015: Het is gelukt!

Tijdens onze bestuursvergadering gisteravond hebben we geconstateerd dat de 40.000 euro is gehaald! Met steun van velen, enkele fondsen en Wilde Ganzen krijgt het dagcentrum Sunrise een nieuw, geisoleerd dak. Met een zonnecollector om te besparen op de kosten voor warm water.

Voor nu: Allemaal ongelofelijk bedankt voor de bijdrage aan dit fantastische resultaat!
Binnenkort meer informatie en foto’s van de vervanging van het dak.

Mocht uw gift nog niet binnen zijn: We een eventueel overschot gebruiken voor hetzelfde dagcentrum. Uw gift draagt dus voor 100% bij aan de geweldige voorziening welke het dagcentrum vormt voor de bejaarden.

Met alle steun en de premie van Wilde Ganzen, is de benodigde 40.000 euro binnen!!!

Iedere euro die is gedoneerd is dus door Wilde Ganzen verhoogd met 50%.

 

De oude actiepagina:

Het dak van dagcentrum Sunrise is lek. Al jaren wordt met lapwerk geprobeerd het dicht te houden, bovendien bestaat het dak uit asbestplaten. Een situatie die echt snel aangepakt moet worden.

Dagcentrum SunriseOnze ambitie is het dak in het voorjaar van 2015 te vervangen zodat Sunrise weer 100% droog, beter geïsoleerd en veilig is. Om een nieuw dak te plaatsen zal de spanten constructie ook deels vervangen moeten worden. Met het aanpassen van de constructie en het nieuwe dak willen we meteen de isolatie van bovenaf aanpakken. De Moldavische winters zijn heel koud, -20 ºC is geen uitzondering.

LekkageVoor het uitvoeren van werk zijn enkele lokale aannemers offerte gevraagd. Afgelopen zomer is door 2 Nederlandse vrijwilligers de voorgestelde aanpak en de daarmee gemoeide kosten beoordeeld. De investering zal ca. €40.000 bedragen.

De ultieme ambitie is dat op het dak tevens panelen worden geplaatst voor een zonneboiler. Het dak ligt perfect ten opzichte van de zon. Het dagcentrum gebruikt veel warm water, zowel voor de keuken als voor het douchen van de ouderen van de dagopvang.

LekkageMet een eigen Zonneboiler worden de lopende kosten voor Sunrise lager wat gunstig is voor de exploitatie en bovendien voor het milieu!

Helpt u mee om onze bejaarden weer goed onder dak te krijgen?